‘We vinden het belangrijk dat onze organisatie zoveel als mogelijk bijdraagt aan een zo gezond als mogelijk leven voor iedereen die bij ons betrokken is’, zegt bestuurder Caroline Truijens. Eén aspect hiervan is het bieden van een rookvrije omgeving. Daarom start de RIBW Nijmegen & Rivierenland met het zetten van de eerste stappen naar een Rookvrij RIBW N&R.

Een rookvrije (werk)omgeving
Een rookvrije omgeving past bij wie we zijn als organisatie en wat we willen uitstralen. We gunnen iedereen een rookvrij leven. En we vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond en vitaal zijn en zo optimaal kunnen bijdragen aan de gezondheid van cliënten. Daarom gaan we voor een rookvrije RIBW.

RIBW N&R Rookvrij betekent dat er niet meer gerookt mag worden in en om de gebouwen van de RIBW. Dat geldt voor medewerkers, cliënten, leveranciers en bezoekers. Het rookvrij beleid geldt niet voor de huidige privéruimtes van cliënten. Wel worden cliënten uitgenodigd om samen te werken aan een rookvrije werkplek voor medewerkers.

Hoe gaan we dit doen?
De komende periode gaan we hier stappen in zetten. Dit jaar gaan we in gesprek met medewerkers en cliënten van de RIBW om te onderzoeken welke stappen we kunnen gaan nemen om toe te werken naar een rookvrije RIBW N&R. Vervolgens gaan we deze stappen in 2025 ook concreet zetten.

In augustus 2024 starten we met een werkgroep die diverse aspecten van rookvrij gaat bekijken vanuit cliëntperspectief. Deze werkgroep wordt begeleid door gespreksleider Gabriëlle Gieling. Wil jij als cliënt deel uitmaken van deze werkgroep? Geef je dan op via rookvrij@ribw-nr.nl.

Ondersteuning bij stoppen-met-roken
Collega’s en cliënten die roken en daarvan af willen komen, ondersteunen we zo goed mogelijk. We bieden gratis stoppen-met-roken-cursussen aan, die medewerkers en cliënten kunnen volgen. Iedereen die bij ons werkt, woont of ambulante begeleiding krijgt, kan meedoen, inclusief partners en huisgenoten. Want samen sta je sterker.

Rookvrije generatie in 2040
Door rookvrij te willen worden helpt onze RIBW mee aan het realiseren van een Rookvrije Generatie in 2040. Een mooie ambitie om de komende jaren samen aan te werken.

Contact over Rookvrij RIBW
Heb je vragen over een rookvrije RIBW? Neem dan contact op met de projectleider RIBW N&R Rookvrij José Dennissen of Joan van Haarlem via rookvrij@ribw-nr.nl

andere interessante nieuwsartikelen

Meld je aan voor de WRAP-cursus in Culemborg
Meld je aan voor de WRAP-cursus in Culemborg
3 min
Kick-off event Socialrun RIBW AVV & RIBW NR
Kick-off event Socialrun RIBW AVV & RIBW NR
2 minuten