Het gebruik van apps is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en kan zelfs heel waardevol zijn voor jouw begeleiding en herstel. Zo kunnen ze ingezet worden ter ondersteuning bij jouw zorgvraag of bepaalde behoeften. Apps kunnen immers een positieve bijdrage leveren op het gebied van zelfmanagement en herstel: het vermogen om zelf effectief om te gaan met (de gevolgen van) een aandoening en noodzakelijke aanpassingen te maken.

Er zijn inmiddels honderdduizenden apps die je kunnen informeren, adviseren en begeleiden bij je gezondheid, een gezonde leefstijl en je algemeen welzijn. Het is echter lastig te beoordelen welke van die talloze apps effectief en betrouwbaar zijn. Gelukkig heeft de GGD een handige oplossing: de GGD Appstore. Hier vind je een eenvoudig overzicht van apps die zij positief beoordeeld hebben op basis van een toetsingskader. Het overzicht is geïnspireerd door én werkt vanuit de definitie van Positieve Gezondheid. Je vindt hier allerlei apps op het gebied van lichaamsfuncties en gezondheid, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de GGD Appstore. Vraag jezelf af: Zou een van deze apps iets voor mij kunnen zijn? Het kan namelijk een waardevolle aanvulling zijn op jouw weg naar herstel.

Bron logo GGD Appstore: https://www.ggdappstore.nl/App... 

andere interessante nieuwsartikelen

De eerste stap naar een rookvrije RIBW N&R
De eerste stap naar een rookvrije RIBW N&R
2 minuten
RIBW bereik- en beschikbare dienst: voor vragen in de nacht
RIBW bereik- en beschikbare dienst: voor vragen in de nacht
2 minuten