Nijmegen, 17 oktober 2024 – Zorgorganisatie RIBW Nijmegen & Rivierenland en sociale onderneming Butterfly Effect zoeken samen voor de nieuwe woonzorglocatie aan de Graafseweg 250 in Nijmegen zogenaamde buurtverbinders. Mensen die willen wonen aan de Graafseweg maar ook hun steentje willen bijdragen aan een zorgzame en betrokken gemeenschap voor de bewoners van deze locatie en hun omgeving.

Op de Graafseweg 250 wonen in 2025 29 mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij gaan hier zelfstandig wonen in kleine bewonersgroepen, onder begeleiding van de RIBW. De begeleiding is overdag aanwezig en in de avond en nacht aanwezig of bereikbaar.

In het appartementencomplex zijn er zes beschikbare appartementen beschikbaar voor buurtverbinders. Zij wonen in een eigen appartement maar zijn er ook om de bewoners met elkaar en met de buurt te verbinden. Butterfly Effect richt zich op het werven en coachen van deze buurtverbinders.

Butterfly Effect is per direct op zoek naar deze **buurtverbinders**. Dit zijn sociale, betrokken mensen die het contact tussen bewoners stimuleren en helpen bij het opbouwen van een netwerk in de buurt. Buurtverbinders spelen een cruciale rol in het bevorderen van verbindingen en het creëren van een zorgzame gemeenschap waarin talenten kunnen bloeien. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Butterfly Effect aanmelden voor de selectie dag op 21 november.

De RIBW Nijmegen & Rivierenland werkt vanuit haar nieuwe woon- en zorgconcept: de Wooncirkel aan duurzame veerkrachtige en samenhangende gemeenschappen. Waarin herstel, mens en gezondheid centraal staan en mensen de ruimte hebben om te groeien en bloeien. Deze samenwerking met Butterfly Effect draagt daaraan bij.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.butterflyeffect.nl/gemeenschap/graafseweg

Bron: persbericht

andere interessante nieuwsartikelen