Sinds begin oktober rijdt er bij RIBW Nijmegen & Rivierenland een prachtige elektrische rolstoelbus rond. De bus is volledig betaald door sponsoren met een maatschappelijk hart. Dankzij hen kunnen nu nog meer mensen met een psychische kwetsbaarheid gebruikmaken van dagbestedingsactiviteiten in de regio.

Op donderdag 3 oktober werd de elektrische rolstoelbus symbolisch overgedragen aan een afvaardiging van de cliëntenraad van de RIBW. Ook werden alle sponsoren bedankt en vierden ze samen de ingebruikname van de bus.

Waarom was een eigen rolstoelbus nodig?

Een eigen rolstoelbus was nodig omdat cliënten die meereden in de regiotaxi tegen verschillende problemen aanliepen, zoals beperkt taxivervoer door personeelstekorten, grote reisafstanden (en daardoor niet kostendekkend), lange reistijden om iedereen op te halen en vanwege hun psychische kwetsbaarheid niet kunnen reizen met een onbekende chauffeur. Als cliënten het vervoer naar een dagbesteding zelf moeten betalen kunnen de kosten hiervan een reden zijn om niet te gaan, waardoor ze een zinvolle daginvulling missen.

Ondersteuning in de eigen leefomgeving

Met de komst van RIBW’s nieuwe woon- en zorgconcept: de Wooncirkel worden de dagbestedingsactiviteiten steeds meer in de eigen leefomgeving van cliënten aangeboden. Soms moet een deelnemer daar een stuk(je) voor reizen. De nieuwe rolstoelbus kan hierbij ondersteunen.

Er is ook bewust gekozen voor een elektrische bus; een duurzame aanwinst. Dat valt goed samen met de duurzaamheidsdoelstellingen van de RIBW Nijmegen & Rivierenland, die met de tekening van de Green Deal zich committeerde om samen te werken aan duurzame zorg.

Bedankt sponsoren!

De RIBW Nijmegen & Rivierenland bedankt alle sponsoren:

PIDZ - VRIJ in Culemborg - Elk Groep - Romijnders - Groenewegen BV – Bijbio Naturijn, dé Biologische Supermarkt - Autobedrijf A. van den Berg - Schep Wijchen - Wassink Autogroep - Bever Andelst - M&M Containerservice - Driessen Makelaardij - VerheesPlus Reclame - Kompas Veiligheidsgroep - Ictivity Groep - Mari Frunt Woning- en Projectinrichting Beuningen - Van Altena groothandel – BML Trading - Foodcorner Galgenveld - SMB Willems - Janssen Repro - Dunavast - Nab Advies Bureau - Skill'ness - Lindoz - Meubelatelier Den Hartog - Sweet dreams from Ukraine - Brons + Partners Landschapsarchitecten - Cateringservice Royale

andere interessante nieuwsartikelen